Uusi vuosi uusi iho

Julkaistu

Usein vuoden vaihtuessa saatamme tarkastella elämää ja miettiä, mitä tapoja ja asioita haluamme kantaa mukana seuraavanakin vuonna ja mistä taas luopua. Myös ihonhoidon osalta voi pysähtyä miettimään, onko jotain, mitä haluaisit muuttaa. Seuraavassa Hohde-tiimin vinkkejä uusiin ihonhoitorutiineihin, joita voit ottaa omaksesi tänä vuonna. 😉

Virkistä kasvot viileällä vedellä aamuisin – Aamuisin usein riittää, että kasvot huuhtoo pelkällä vedellä. Halutessasi voit toki käyttää mietoa puhdistustuotetta aamupesulla ja huuhtoa ensin kasvot haalealla vedellä ja sen jälkeen vielä viileällä vedellä. Mitä apua tästä on? Viileä vesi virkistää ja poistaa turvotusta kasvoilta. Se sulkee ihohuokoset ja aktivoi hieman mikroverenkiertoa, mikä edistää myös iholle pesun jälkeen levitettävien hoitotuotteiden imeytymistä. Jos olet rohkea, voit kokeilla ottaa viileän suihkun koko vartalolle aamuisin tai pulahtaa avantoon! Viileän suihkun tai avannossa uimisen jälkeen olo on virkeä mutta seesteinen samaan aikaan – mikä ihana tapa aloittaa aamu. <3

Kevennä meikkipussia – Pidä välillä iholle “meikkidetoxia”. Jos mahdollista kokeile ajoittain pärjäätkö vain muutamalla ihonhoitotuotteella esimerkiksi viikon tai pari ja katso, miltä ihosi tuntuu. Käytä päivittäiseen ihonhoitorutiiniin esimerkiksi Hohde Puhdistusemulsiota, Hohde Kasvovettä ja Hohde BB-voidetta ja lisää halutessasi ripsiväri tai huulipuna. Jos on herkkä valitse puhdistus, kasvovesi ja voide Hento-tuotelinjasta. Mitä hyötyä tästä on? Kun pidät ihonhoitorutiinin simppelinä, iho saa levätä ilman tehokkaasti aktivoivia ihonhoitotuotteita tai meikkejä välillä, jolloin sen oma toiminta tasapainottuu. “Detoxin” jälkeen voit saada parempia tuloksia myös vanhasta ihonhoitorutiinistasi. Meikkidetox on myös ekoteko, kun käytät vähemmän tuotteita. 

Jumppaa ja hiero kasvoja – Tiesitkö, että kasvolihasten jumppaaminen tai hierominen voi auttaa hellittämään koko kehon jännitystä. Hieronnalla ja jumpalla voidaan vaikuttaa suoraan kasvoihin, mutta kasvoissa sijaitsevien vyöhyke- tai heijastepisteiden kautta tämä vaikuttaa myös muualle kehoon. Jos sinulla on esimerkiksi kireä leuan alue ja narskutat hampaitasi, hieronta ja jumppa leuan alueelle lievittää kireyttä sekä itse leuassa mutta myös niskoissa ja lantiossa. Ota viikoittain tai jopa päivittäin pieni hetki aikaa itsellesi ja hiero tai jumppaa kasvojen lihaksia. Hieronta voi leuan alueella olla hieman voimakkaampaa mutta poskilla ja otsassa otetta kannattaa keventää. Käytä hieronnassa apuan Hohde Kasvoöljyä. Hieroessasi voit myös tunnustella, millaisia tuntemuksia eri kasvoalueiden hierominen aiheuttaa muualla kehossasi. 

Ravitse ihoa myös sisältäpäin – Panosta ihonhoidossa laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan mutta ravitse ihoa myös sisäisesti laadukkaalla ruualla. Syö kuituja, hyviä rasvoja ja vihreitä kasviksia. Voit ottaa myös käyttöön esimerkiksi Hohde Plus -ravintolisän, joka sisältää hyviä ravintoaineita ihollesi ja koko kehollesi. 

Kauniin ihon smoothie:

Puolikas tai kokonainen banaani

Kourallinen mustikoita ja mansikoita

1 lehtisellerin varsi tai lehtikaali

1 dl Kookoskermaa tai maitoa

1dl vettä

Halutessasi voit lisätä vielä smoothien joukkoon avokadoa tai vaikkapa kollageenijauhetta. 

Hyvää uutta vuotta toivottaa Hohde-tiimisi 🤎

Sinua saattaisi kiinnostaa
myös nämä