Vaikuttaako maskin käyttö ihoosi?

Julkaistu

Nyt kun monet joutuvat esimerkiksi työn puolesta käyttämään päivittäin maskia, niin se voi näkyä ihon ärtymisenä tai kuivumisena. Puuvilla imee kosteutta ja rasvaa iholta ja toisaalta maskiin kertyy myös mikrobeja iholta. Herkkäihoisimmilla iho saattaa reagoida tai ärtyä ainakin niistä kohdista, joihin maski koskettaa tai hankaa. Seuraavassa muutamia vinkkejä maskia säännöllisesti käyttäville. 

  1. Kosteuta ihoa riittävästi. Pidä esimerkiksi kasvovettä töissä mukana ja käy suihkuttamassa sitä kasvoille tauolla tai silloin kun maski on mahdollistaa ottaa hetkeksi pois. Esimerkiksi HENTO Kasvovesi toimii ihanana kosteussuihkeena.
  1. Syväpuhdista ihoa hellävaraisesti. Voit käyttää mietoa syväpuhdistavaa naamiota esimerkiksi 1-2 kertaa viikossa, jotta saat puhdistettua epäpuhtauksia tehokkaammin. Esimerkiksi HOHDE Valkosavinaamio sopii tähän.
  1. Hillitse epäpuhtauksien syntymistä. Jos ihoosi tulee helposti epäpuhtauksia ja näppylöitä maskin käytön seurauksena, ota käyttöön kuparimaski. Kuparimaski on antimikrobinen, joten se on puuvillamaskia tehokkaampi estämään virustartuntoja mutta samalla se estää myös bakteerien kasvua iholla ja hillitsee näin myös finnien syntymistä niissä kohdissa, joissa maski koskettaa ihoa.

Sinua saattaisi kiinnostaa
myös nämä