HOHDE kotispa – vinkit hemmottelevaan ihonhoitoon

Kun sinulla on hetki aikaa itsellesi, hemmottele ihoasi ja kehoasi laadukkailla luonnonkosmetiikkatuotteilla ja ammattimaisella ihonhoitorutiinilla. Seuraavassa annamme sinulle kullanarvoisia vinkkejä ihosi hellimiseen kotispassa. 

 1. Luo tunnelma ja varaa riittävästi aikaa
  Kiireessä ei kannata yrittää toteuttaa muuta kuin päivittäinen ihonhoitorutiini, johon kuuluu ihon puhdistaminen, kosteuttaminen ja suojaaminen. Säästä siis kylpylätasoinen ihonhoitorutiini niihin hetkiin, kun voit käyttää vähintään 30-60 minuuttia ihonhoitoon. Vaikka tekisit sen vain silloin tällöin esimerkiksi pari kertaa kuukaudessa, se kannattaa ja ihosi kiittää. Ajattele, että tämä on omaa aikaasi hemmotteluun ja sinä sekä ihosi olette sen arvoisia. Laita puhelimesta ja tietokoneesta ilmoitusäänet pois ja kuuntele vaikka rauhoittavaa musiikkia. 
 1. Varaa sopivat tuotteet valmiiksi
  Hoitorutiiniin tarvitset:
  HOHDE Herbal Vartaloöljyn – vartalonhieronta
  HOHDE Herbal Kasvoöljyn – kasvojen hieronta
  HOHDE Herbal Kuorintavoiteen – kuorinta
  HOHDE Herbal Valkosavinaamion – syväpuhdistus ja hoito
  HOHDE Puhdistusemulsion – meikin puhdistus
  HOHDE Hyaluronihapposeerumin – kosteuttaminen
  HOHDE Kasvoveden – kosteuttaminen
  Pyyhe ja pesukinnas (valinnainen)
 1. Puhdista ja kuori 
  Aloita rutiini puhdistamalla kasvot Puhdistusemulsiolla, joka irrottaa lian ja meikin iholta. Levitä Puhdistusemulsio kostutetuille kasvoille ja pyörittele sormen päillä hellästi iho kauttaaltaan läpi. Huuhtele sen jälkeen kasvot haalealla vedellä. Kun kasvojen iho on vielä kostea, ota pieni määrä kuorintavoidetta ja käy vielä sen kanssa pyöritellen kasvot läpi mutta vältä ohutta silmien ja suun ympärysihoa. Hiero kuorintavoiteella halutessasi myös kyynärpäät ja kantapäät. Huuhtele kuorintavoide pois haalealla vedellä.
 1. Hieronta rentouttaa ja tekee ihosta vastaanottavaisen
  Jos kehomme on jatkuvassa jännityksessä, myös ihomme on jännittynyt. Hieronnan avulla iho ja koko keho rentoutuu, jolloin hoitavat tuotteet ja aktiiviaineet imeytyvät paremmin. 

Hiero ensin vartalo ja hiuspohja. Ota Vartaloöljyä käsiisi ja lämmitä sitä hieman käsien välissä. Aloita hieronta niskasta ja etene sivelevin ja pyörivin liikkein kohti hiuspohjaa. Hiero hiuspohja sormenpäillä pyöritellen ja muista hieroa myös korvanlehdet. Siirry seuraavaksi kämmeniin, käsivarsiin ja rintakehään. Hieronnan suunta kulkee käsistä ja rinnalta kainaloita kohti. Sen jälkeen voit hieroa kyljet, vatsan ja alaselän. Hiero lopuksi vielä jalkaterät, pohkeet ja reidet. Lisää öljyä käsiisi aina tarvittaessa. Ihon tai hiuspohjan ei kuitenkaan tarvitse tuntua öljyiseltä, vaan tarkoitus on käyttää öljyä juuri sopivasti, jotta hieronta on miellyttävän tuntuista.

 1. Naamiolla kirkkaampi iho
  Jätä öljy vaikuttamaan vartalolle ja siirry hetkeksi levittämään Valkosavinaamio kasvoillesi. Voit vaikka kietoa pyhkeen tai kylpytakin ympärillesi hetkeksi. Levitä reilu kerros naamiota mutta vältä taas silmänympärysten herkkää ihoa. Anna naamion vaikuttaa 10-15 minuuttia ja mene sen jälkeen suihkuun. Huuhdo naamio kasvoiltasi ja vaikka suihkussa osa Vartaloöljystä huuhtoutuu pois, iho jää silti miellyttävän pehmeäksi. Pese hiukset shampoolla, jotta ylimääräinen öljy lähtee myös hiuksistasi. Olosi tuntuu jo nyt ihanan raikkaalta ja rennolta. 
 1. Kasvohieronta viimeistelee hoidon
  Suihkuta ensin kasvoillesi Kasvovettä. Ota sen jälkeen pieni määrä Kasvoöljyä kädellesi ja sekoita joukkoon muutama pisara Hyaluronihapposeerumia. Lämmitä seosta kämmenten välissä ja aloita kasvohieronta ensin otsalta. Hiero otsa ja ohimot kevyesti pyöritellen. Painele ja sivele sormenpäillä myös kulmakarvojen alue. Etene etusormilla painellen nenänvartta pitkin poskille silmien alapuolelle. Sivele koko kämmentä käyttäen posket ja pysähdy hetkeksi pyörittelemään ja painelemaan sormenpäillä leukaa ja leukaperiä. Tämä alue voi tuntua jännittyneeltä, joten voit hieroa sitä hieman pidempään. Hiero lopuksi vielä kaula sivellen koko kämmenillä pitkin vedoin leuasta alaspäin dekolteelle. 

Tämän rutiinin jälkeen ihosi tuntuu ihanan pehmeältä ja olosi raukealta. Nauti lopuksi vaikka ihanaa yrttiteetä, kiedo itsesi rentoon asuun ja nauti. 

Kokonaisvaltaisesti kehoa rentouttava ihonhoitorutiini auttaa tehostamaan kuona-aineiden poistoa kehosta ja laskee stressitasoja. Vaikka ihonhoitoon suhtaudutaan joskus turhamaisuutena, HOHDE-tiimi ottaa asian sopivan vakavasti ja keskittyy jakamaan vinkkejä joiden hyödyistä kiittää ihosi lisäksi koko keho. Pidä itsestäsi ja ihostasi huolta, sillä se näkyy hehkeytenä ja säteilynä sekä hyvänä olona. 

HOHDE-tiimin jäsen Elsa vinkkaa:
“Kun annat iholle aikaa, se todella palkitsee sinut. Laadukkailla kasviöljyillä suojaat ihoasi ja estät kosteutta haihtumasta. Hieronta öljyllä esimerkiksi pari kertaa viikossa takaa, ettet tarvitse pullotolkulla vartalovoiteita. Öljy auttaa pitämään ihon joustavana ja pehmeänä, jolloin se voi hoitaa tärkeintä tehtäväänsä, joka on suojata sinua.”