Ihonhoitotuotteiden järjestys

Vaikka ihonhoitosarjoissa voi tuotteiden osalta olla eroavaisuuksia, ihonhoitorutiinin järjestys on aina kuitenkin sama. Jos et ole varma, miksi ja missä järjestyksessä eri ihonhoitovaiheet etenevät, pääset helposti alkuun ohjeillamme.

VAIHE 1 Puhdistus 

Kasvot on tärkeä puhdistaa aina ennen hoitotuotteiden levittämistä kasvoille. Puhdistus poistaa iholta lian ja ylimääräisen rasvan ja valmistelee ihon ottamaan vastaan hoitotuotteiden aktiiviaineet.

VAIHE 2 Kuorinta 

Muista helliä ihoa säännöllisellä kuorinnalla 1-2 kertaa viikossa, jotta ihosta tulisi pehmeämpi ja heleämpi. Kun muistat kuoria ihoa säännöllisesti, ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään ihoon paremmin.

VAIHE 3 Kasvovesi 

Tiesitkö, että vesi nostaa ihon pH-arvoa ja siksi iho voi tuntua hieman kuivalta heti pesun jälkeen? Tästä syystä on erittäin tärkeää muistaa käyttää kasvovettä aina pesun jälkeen ihon pH- tasapainon palauttamiseksi. Kasvovesi auttaa myös seuraavia tuotteita imeytymään paremmin. Oletko koskaan ajatellut miten kukkia kasteltaessa vesi kertyy ensiksi mullan pinnalle? Toisella kerralla vettä kaataessa se imeekin veden nopeasti mennessään. Kasvovesi toimii samalla tavalla; seerumit ja kasvovoiteet imeytyvät paremmin, kun ihon pinta on jo valmiiksi kostea!

VAIHE 4 Seerumi 

Myös seerumit ovat kasvovoiteita ohuempia ja näin ollen ne levitetäänkin kasvoille yleensä heti kasvoveden jälkeen. Seerumissa on yleensä aktiiviaineita tiivistetyssä muodossa. Seerumissa voi olla vaikkapa hyaluronihappoa, joka imeytyy paremmin ihoon silloin, jos siinä ei ole ylimääräisiä öljyjä tai rasvoja pinnalla.

VAIHE 5 Silmänympärysvoide

 Levitä seerumin jälkeen silmänympärysvoide. Ota silmänympärysvoidetta pieni nokare nimettömän sormen päähän ja levitä sitten nimettömillä voide kevyin liikkein silmänympärysiholle. Hirveää virhettä ei tosin tapahdu vaikka levittäisit kasvovoiteen ensin ja sitten vasta silmänympärysvoiteen.

VAIHE 6 Kasvovoide 

Levitä seuraavaksi kasvovoide kasvoillesi. Kasvovoiteessa on yleensä sekä vesimäisiä ainesosia mutta myös öljymäisiä ainesosia, joten sen vuoro on seerumin jälkeen. Voit myös halutessasi levittää tässä vaiheessa kasvoöljyn, mikäli käytät kasvoöljyä kasvovoiteen sijaan.

VAIHE 7 Kasvoöljy 

Öljy ikään kuin sulkee muiden hoitotuotteiden iholle tuoman kosteuden ihoon, eikä kosteus pääse haihtumaan pois. Kasvoöljyn voi joko sekoittaa voiteen sekaan tai levittää erillisenä kerroksena voiteen päälle.

VAIHE 8 Aurinkosuojavoide

 Mikäli vietät aikaa ulkona aurinkoisella säällä, levitä hoitotuotteiden päälle vielä aurinkosuojavoide. Fysikaalisen UV-suoja-aineen sisältävä luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoide toimii parhaiten, kun se levitetään viimeisenä kerroksena iholle. Suojavoiteen saa myös poistettua iholta paremmin, silloin kun sen alla on kasvoöljy tai kasvovoide.