Miksi luonnonkosmetiikka?

Jos mietit, miksi kannattaisi suosia luonnonkosmetiikkaa ns. tavanomaisen kosmetiikan sijaan, niin siihen on olemassa monta hyvää syytä!

Yksi syy on ympäristövaikutukset, sillä luonnonkosmetiikan valmistuksessa huomioidaan hiilijalanjäljen ja tuotteen valmistuksen vaikutusten lisäksi myös se, mitä tapahtuu tuotteen käytön jälkeen.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet tulevat pääosin kasveista, eivätkä esimerkiksi maaöljyn tislausjätteestä. Raaka-aineet myös palautuvat ja hajoavat sellaisenaan luontoon, eivätkä kerrostu ihmisiin tai vesistöjen pieneliöihin.

Laadukkaassa luonnonkosmetiikassa suositaan kestävämpiä viljelytapoja, kuten luomuviljelyä sekä raaka-aineiksi valitaan esimerkiksi kylmäpuristettuja öljyjä, joiden ihonhoidollinen vaikutus on tehokkaampi kuin raffinoiduissa öljyissä.

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä geenimanipuloituja tai säteilytettyjä raaka-aineita, eivätkä täysin kemialliset UV-suoja-aineet, synteettiset hajusteet, väri- tai
säilöntäaineet ole sallittuja.

Ihon kannalta on myös järkevämpää käyttää luonnonkosmetiikkaa, koska iho voi paremmin hyödyntää kasvipohjaiset raaka-aineet, kuin synteettisen silikonin. Silikoni kyllä tekee steriilin ja kosteuden haihtumista estävän kalvon ihon pinnalle, mutta silikoni ei tue ihon hyödyllisten mikrobien tai solujen toimintaa, toisin kuin vaikkapa kasviöljyt.

Myös ihminen on osa luontoa ja mitä puhtaampia luonnonantimia käytämme myös ihonhoitoon, sitä paremmin tämä yhteinen ekosysteemimme toimii.

Valitse viisasti, kun ostat kosmetiikkaa.

Vastuullisin terveisin,
HOHDE-tiimisi