Punoittavan ihon hoitovinkit

Julkaistu

Keväällä pöly ja aurinkoiset säät voivat aiheuttaa haasteita iholle ja punoitus voi olla yksi niistä. Muita syitä ihon punoitukselle voivat olla couperosa, ruusufinni ja erilaiset ihottumat. Mikäli punoitus on sinullekin toisinaan tuttua, suosittelemme lukemaan nämä kotihoito-ohjeet!

Seuraavat hoito-ohjeet sopivat kuivuudesta ja couperosasta johtuvan ihon punoitukseen. Huomioithan kuitenkin, että ruusufinni ja erilaiset ihottumat vaativat yleensä yksilölliset hoitosuositukset ongelman asteesta riippuen.

HENTO-tuotesarjamme on hellävarainen apu punoittavalle iholle ja se on dermatologisesti testattu iholääkäreiden valvonnassa.

Punoittava iho kertoo siitä, että iho altistuu syystä tai toisesta liialliselle rasitukselle. Punoituksen syy voi olla myös kehon sisäisissä tekijöissä, joten stressin määrään ja ruokavalioon kannattaa myös kiinnittää huomiota. Jos punoitus johtuu esimerkiksi työperäisistä tekijöistä, kuten pitkäaikaisesta maskin käytöstä tai työskentelystä pölyisissä tiloissa, on nämä myös huomioitava erikseen. 

Nappaa tästä kevään parhaimmat ihonhoitovinkit. 

SUOJAA, RAUHOITA JA KOSTEUTA

Punoittava iho tarvitsee aina riittävästi suojaa ja kosteutta, eikä sitä saisi käsitellä liian voimakkailla kosmetiikkatuotteilla, kuten esimerkiksi voimakkaalla puhdistus- tai kuorintatuotteella. Keväällä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota ihon puhdistukseen. Herkän ihon puhdistukseen soveltuukin parhaiten hellävarainen maitomainen puhdistus kuten esimerkiksi HENTO Puhdistusemulsio. Emulsio irrottaa iholta lian ja meikin, mutta ei vaurioita ihon rasva-kosteus -tasapainoa.

Punoittava iho hyötyy myös rauhoittavista ja kosteuttavista tuotteista, kuten hellävaraisesta kasvovedestä ja seerumista. HENTO Kasvovesi ja Seerumi on suunniteltu juuri tähän tarpeeseen. Molemmat kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa sekä tukevat suojaavien tuotteiden vaikutusta. Kuivan ja herkän ihon pelastaja, HENTO Kasvovesi, kulkee näppärästi mukana laukussasi työpaikalle ja treeneihin. Tämä monikäyttöinen Kasvovesi toimii niin virkistäjänä kuin tehokosteuttajanakin pitkin päivää.

Suojaa punoittavaa ihoa hoitavalla ja rauhoittavalla voiteella, kuten HENTO 24H Kasvovoiteella. Keväällä kannattaa suosia kevyempiä vaihtoehtoja meikkivoiteelle, kuten esimerkiksi HOHDE BB-voidetta. BB-voide auttaa suojaamaan ihoa ja häivyttämään punaisuutta, mutta muista kuitenkin levittää ihon kuivimpiin kohtiin HENTO 24H Kasvovoidetta alle. BB-voiteessa on lisäksi fysikaalinen UV-suoja, joten UV-säteily ei pääse ärsyttämään valmiiksi punoittavaa ihoa. Ohuelle silmänympärysiholle kannattaa levittää HENTO Silmänympärysvoidetta

Keväisin terveisin, 

HOHDE-tiimisi

Sinua saattaisi kiinnostaa
myös nämä