Punoittavan ihon hoitovinkit

Onko ihon reagoiminen lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluihin sinullekin tuttua? Kun ilma on kuiva, haihtuu iholtakin kosteutta liikaa, jonka myötä se voi myös alkaa punoittamaan. Muita syitä ihon punoitukselle voivat olla couperosa, ruusufinni ja erilaiset ihottumat. Mikäli punoitus on sinullekin toisinaan tuttua, suosittelemme lukemaan nämä kotihoito-ohjeet! Seuraavat hoito-ohjeet sopivat kuivuudesta ja couperosasta johtuvan ihon punoitukseen. Huomioithan kuitenkin, että ruusufinni ja erilaiset ihottumat vaativat yleensä yksilölliset hoitosuositukset ongelman asteesta riippuen.

Natural-tuotesarjamme on hellävarainen apu punoittavalle iholle ja se on dermatologisesti testattu iholääkäreiden valvonnassa.

Punoittava iho kertoo siitä, että iho altistuu syystä tai toisesta liialliselle rasitukselle. Punoituksen syy voi olla myös kehon sisäisissä tekijöissä, joten stressin määrään ja ruokavalioon kannattaa myös kiinnittää huomiota. Jos punoitus johtuu esimerkiksi työperäisistä tekijöistä, kuten pitkäaikaisesta maskin käytöstä tai työskentelystä pölyisissä tiloissa, on nämä myös huomioitava erikseen.

SUOJAA, RAUHOITA JA KOSTEUTA

Punoittava iho tarvitsee aina riittävästi suojaa ja kosteutta, eikä sitä saisi käsitellä liian voimakkailla kosmetiikkatuotteilla, kuten esimerkiksi voimakkaalla puhdistus- tai kuorintatuotteella. Puhdistukseen soveltuukin parhaiten hellävarainen maitomainen puhdistus kuten esimerkiksi Natural Puhdistusemulsio. Emulsio irrottaa iholta lian ja meikin, muttei vaurioita ihon rasva-kosteus -tasapainoa.

Punoittava iho hyötyy myös rauhoittavista ja kosteuttavista tuotteista, kuten hellävaraisesta kasvovedestä ja seerumista. Natural Kasvovesi ja Seerumi on suunniteltu juuri tähän tarpeeseen. Molemmat kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa sekä tukevat suojaavien tuotteiden vaikutusta.Suojaa punoittavaa ihoa hoitavalla ja rauhoittavalla voiteella, kuten Natural Kasvovoiteella. Voit myös käyttää Natural BB-voidetta suojaamaan ihoa ja häivyttämään punaisuutta mutta muista kuitenkin levittää ihon kuivimpiin kohtiin Natural Kasvovoidetta alle. BB-voiteessa on lisäksi UV-suoja, joten UV-säteily ei pääse ärsyttämään valmiiksi punoittavaa ihoa. Ohuelle silmänympärysiholle kannattaa levittää Natural Silmänympärysvoidetta.