Viherpesu voi hämätä kosmetiikan käyttäjää

Julkaistu

HOHDE-kosmetiikka on 100% luonnollisista ainesosista valmistettua kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikka yleisesti on kasvattanut viime vuosina valtavasti suosiotaan, jonka myötä on myös syntynyt “viherpesuksi” kutsuttu ilmiö, jossa täysin synteettisiä raaka-aineita yritetään ikään kuin naamioida aidoksi luonnonkosmetiikaksi esimerkiksi itse keksittyjen sertifikaattien ja symbolien avulla. Lue seuraavasta vinkkimme, mitä kannattaa huomioida ostaessaan luonnonkosmetiikkaa välttääkseen viherpesua! 

  1. Väittämät voivat hämätä

Huomioi myös se, että erilaiset väittämät voivat hämätä. Esimerkiksi vegaaninen kosmetiikka ei automaattisesti ole aina luonnonkosmetiikkaa. Ja vaikka tuotteessa lukisi isolla “Natural” se ei välttämättä ole silti luonnonkosmetiikkaa. Ole myös tarkkana ei-sisällä -väittämien kanssa. Näiden osalta EU:ssa tuotettua kosmetiikkaa valvotaan (ainakin jossain määrin), mutta muualta tilattava kosmetiikka voi olla pullollaan erilaisia ei-sisällä – listoja. Esimerkiksi “ei barabeeneja”, “ei hajusteita”, “ei allergeeneja” jne. Nämä eivät kuitenkaan kerro tuotteen luonnollisuudesta yhtään mitään. 

  1. Katso raaka-ainelistaa

Monilla luonnonkosmetiikkasarjoilla raaka-ainelista on avattu ja kerrottu mikä mikin raaka-aine on. Tämä voi auttaa hahmottamaan, onko sarja luonnonkosmetiikkaa vai ei. Tutki siis vaikkapa tuotesarjan nettisivuilta, löytyykö raaka-aineista riittävästi lisätietoa ja kokonaiset INCI-listat, eikä pelkästään aktiiviaineita listattuna. 

  1. Tutki sertifikaattia

Sertifioitu luonnonkosmetiikka on helppo tunnistaa asianmukaisesta sertifikaatista. Erityisen tunnettuja ja luotettavia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja ovat kansainväliset voittoa tavoittelemattomien järjestöjen sertifikaatit, kuten esimerkiksi Natrue tai Cosmos-standardi, jonka sertifioijina toimivat esimerkiksi Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA ja Cosmebio. Kotimaisen kosmetiikkasarjan luotettavuuden voit myös tarkistaa esimerkiksi Pro Luonnonkosmetiikka Ry:n jäsenlistalta: https://www.luonnonkosmetiikka.fi/luonnonkosmetiikka/tuotesarjat/

  1. Kysy suoraan valmistajalta tai maahantuojalta

Jos olet epävarma, onko jokin tuotesarja aitoa luonnonkosmetiikkaa, voit myös ottaa yhteyttä valmistajaan tai maahantuojaan ja kysyä suoraan asiasta. Voit myös kysyä esimerkiksi, mistä tuotteen tuoksu on peräisin. Jos tuotteet ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa, niin tuoksu on peräisin aidoista eteerisistä öljyistä. On nimittäin hyvin tyypillistä, että niin sanotussa viherpestyssä kosmetiikassa tuoksu on synteettinen. 

Kun löydät oman luotettavan luonnonkosmetiikkabrändin, kerro siitä eteenpäin myös kaverille, joka on kiinnostunut luonnonkosmetiikasta. Näin tuet aitoa toimijaa ja teet palveluksen kaverille! 💚

Sinua saattaisi kiinnostaa
myös nämä