5 tapaa hoitaa maksaläiskiä

Näin hoidat maksaläiskiä

Maksaläiskiä eli hyperpigmentaatiota syntyy, kun pigmentti jakautuu epätasaisesti ihossa. Maksaläiskien syntyyn voi vaikuttaa hormonimuutokset, ravintoainepuutokset tai esimerkiksi mekaanisestä ärsytyksestä johtuvat ihovauriot. Maksaläiskiä voi myös syntyä voimakkaiden happokuorintojen käytön tai ihon laseroinnin seurauksena. Aurinkoa tulisikin välttää aina tällaisten toimenpiteiden jälkeen. Kokeile seuraavia HOHDE-vinkkejämme maksaläiskien hoitoon ja ehkäisemiseen.

1. Suojaa ihoa aurinkoisella säällä

Jos sinulla on esimerkiksi kasvoilla pigmenttiläiskiä, suojaa kasvosi Natural BB-voiteella vaikka päivittäin. Näin estät uusia läikkiä syntymästä. BB-voide sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 15. Fysikaalinen suoja muodostaa ihon pinnalle säteilyä heijastavan pinnan, joka estää haitallisten UV-säteilyjen pääsemistä ihoon. UV-säteet ovat yksi hyperpigmentaation aiheuttajista. Valitsemalla HOHDE Fysikaalinen aurinkosuojavoide SPF 30, saat korkeamman suojakerroksen suojaamaan ihoasi. 

2. Hoida ihoa myös sisäisesti

Hyvien rasvojen ja esimerkiksi D-vitamiinin puutos voi vaikuttaa pigmenttimuutosten syntymiseen. Huolehdi siis omegarasvahappojen ja D-vitamiinin saannista.

3. Kirkasta ihoa hellävaraisesti

Kuori ihoa hellävaraisilla tuotteilla, kuten Herbal Kuorintavoiteella tai Natural Kuoriva Naamiolla. Hellävarainen kuorinta kirkastaa ihoa mutta ei edistä uusien läiskien syntymistä.

4. Tasapainota ihoa bioflavonoideilla

Käytä päivittäin Herbal Tehovoidetta, jossa on bioflavonoideja sisältävää puna-apilauutetta. Nämä auttavat ihoa toimimaan paremmin silloinkin, jos keho käy läpi hormonimuutoksia tai stressaavaa elämänvaihetta.

5. Valitse laadukkaita ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät korjaavia raaka-aineita.

Herbal Hyaluronihapposeerumi sisältää kehäkukkauutosta, joka uudistaa ihoa tehokkaasti. Ruusunmarjan siemenöljy taas tasoittaa ihon sävyä. Nämä kaksi yhdessä auttavat hillitsemään ja vaalentamaan pigmentaatiota iholla.

Esimerkiksi ruusu raaka-aineena hidastaa ihon vanhenemista, elvyttää verenkiertoa, ehkäisee pigmenttimuutosten syntyä sekä parantaa ihon kosteuspitoisuutta. Ruusu lisäksi rauhoittaa ja tasoittaa ihoa sekä supistaa ihohuokosia.

Karitevoi ravitsee, korjaa ja suojaa kuivaa ja herkkää ihoa. Hellävarainen ja luonnollinen karitevoi kosteuttaa, uudistaa ihosoluja sekä korjaa vaurioita. Ihosolujen uusiutuminen näkyy hyperpigmentaation haalenemisena. Lisäksi sheavoi suojaa pakkaselta ja tuulelta. Näitä raaka-aineita löydät esimerkiksi Herbal Tehovoiteesta. Seerumia ja kasvovoidetta yhdessä käyttämällä sekä sidot että lukitset kosteutta ihollesi, mutta myös hoidat tehokkaasti hyperpigmentaatiota.