5 vinkkiä miten juot tarpeeksi vettä

5 vinkkiä miten juot tarpeeksi vettä

Vettä voi myös syödä: hedelmät, vihannekset ja kasvikset sisältävät runsaasti vettä, tai ovat lähes kokonaan vesipitoisia.

Juotko tarpeeksi vettä? Tiesitkö, että vedenjuonti on elintärkeää kehon hyvinvoinnin, aineenvaihdunnan ja kuona-aineiden poistumisen kannalta? Veden juonti näkyy myös iholla: se estää ihoa kuivumasta, pitää ihon kimmoisana ja kuulaana, ja auttaa lisäksi ei-toivottujen kuona-aineiden pois kuljettamisessa.

Nappaa seuraavat viisi vinkkiä talteen vedenjuontiin liittyen, ja arkesi helpottuu huomattavasti!

1. Aloita aamu isolla lasillisella huoneenlämpöistä vettä. Lorauta lisäksi joukkoon puolikas sitruunan mehu, joka buustaa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa lisäksi myös vireystilaan. Ajan saatossa myös ihosi kiittää sinua!

🍋 Muistathan, että sitruunan sisältämät hapot saattavat vaurioittaa hammaskiillettä, joten sitruunaveden juominen pillillä olisi paras vaihtoehto.

2. Lähde liikkeelle! Nestekierto toimii paremmin, veri kiertää vilkkaammin ja mieli on virkeämpi. Pienen happihyppelyn tai hikiliikunnan lomassa myös vesi maistuu, tai oikeastaan, kroppa suorastaan janoaa sitä!

💧 Ihmisen tulisi nauttia noin kaksi litraa vettä päivässä, joka vastaa kahdeksaa vesilasillista. Suositukset ovat kuitenkin vain suuntaa antavia. Mikäli harrastat raskasta hikiliikuntaa, tulee sinun luonnollisesti myös nauttia enemmän vettä. Jos taas syöt päivän aikana runsaasti vesipitoisia kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, riittää vähempikin vesimäärä.

3. Vettä voi myös syödä! Monet hedelmät. vihannekset ja kasvikset sisältävät runsaasti vettä, tai ovat lähes kokonaan vesipitoisia. Huomaamattasi olet nauttinut myös vettä, kun olet herkutellut mansikoilla tai juonut lasillisen tuorepuristettua appelsiinimehua. Myös omatekoiset vihersmoothiet ovat vedensaannin lisäksi loistava lisä vitamiineja ja antioksidantteja.

🍊 Appelsiinit, kurkku, mansikat, verigreippi, ja vesimeloni ovat erinomainen lisä ruokavalioon. Lisäksi niiden sisältämä runsas vesipitoisuus takaa riittävän vedensaannin!

4. Muista mausteet! Mausteinen ruoka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja saa sinut myös janoamaan vettä kuona-aineiden poistuttua elimistöstä. Chili, kurkuma, curry ja inkivääri ovat hyviä aineenvaihdunnan buustajia!

🌶️ Chili, kurkuma, curry ja inkivääri ovat hyviä aineenvaihdunnan buustajia!

5. Kanna mukanasi vesipulloa, minne tahansa menetkin. Vesipullosta tulee nopeasti tapa, josta et halua luopua. Töissä, vapaa-ajan harrastuksissa tai vaikka automatkoilla vesipullo kulkee kätevästi ja kompaktisti mukana, ja samalla pidät huolen riittävästä nesteytyksestä!

Kosteusrikkain terveisin,
HOHDE-tiimi