Saunan hyödyt ihonhoidossa

Me suomalaiset olemme saunakansaa. Saunalla on lukuisia terveysvaikutuksia, myös ihonhoidollisesti. Saunominen esimerkiksi vilkastuttaa verenkiertoa, ja näin ollen edesauttaa kehon luontaista kollageenintuotantoa. Saunominen myös puhdistaa ja kosteuttaa: usein löylyjen jälkeen iho on hehkuva ja terveen näköinen.

Löylyistä hyödyt irti: Sauna on loistava valinta iltojen hämärtyessä ja silloin, kun kuiva talvi-iho kaipaa pientä hehkua. Saunassa ei kannata kuitenkaan paahtaa ihoa, tai istuskella liian pitkiä aikoja. Seuraavilla vinkeillä tehostat saunan terveysvaikutuksia.

Hellä kuorinta: Jo muutama minuutti lämmössä avaa ihohuokosia, jonka jälkeen kasvot ja vartalon iho voidaan kuoria kevyesti. Vältä kuitenkin liiallista hankaamista, sillä jo pelkästään saunan lämpö ja kosteus vilkastuttaa verenkiertoa. Hellä ja mieto kuorinta on paras vaihtoehto. Saunan lämmössä ihoa voi myös kevyesti kuoria kuorintakintaalla muutaman minuutin ajan.

VINKKI! Esimerkiksi kahvinpuruja voi käyttää vartalon ihon kuorinnassa. Ole kuitenkin lempeä ihollesi, ja vältä liiallista mekaanista kitkaamista.

Suojaa ja kosteuta: Kuorinnan jälkeen kasvoille voi laittaa kosteuttavan naamion. Naamion voi joko laittaa saunan ja ihon kuorinnan jälkeen kostealle, vastaanottavaiselle iholle, tai sen voi jättää kasvoille muutamaksi minuutiksi lauteilla oleskelun ajaksi. Naamiot myös suojaavat herkkää kasvojen ihoa kuumalta.

Älä unohda vartalon ihoa: Saunomisen jälkeen kasvot ja vartalo on hyvä kosteuttaa ravitsevalla kosteusvoiteella. Iho saa näin ollen pientä lisähehkua ja näyttää hyvinvoivalta. Älä siis unohda kosteuttaa myös vartalon ihoa!

Muistathan! Saunominen ei välttämättä sovi kaikille, esimerkiksi couperosa-ihoisille lämmönvaihtelut saattavat aiheuttaa enemmän hallaa, kuin hyötyjä. Jos kuitenkin haluat nauttia saunan kokonaisvaltaisista terveyshyödyistä, suojaathan couperoottiset ihoalueet esimerkiksi naamiolla. Vältä myös liian pitkiä löylyjä.

Hehkuvan rentouttavia saunahetkiä toivottaa,
HOHDE-tiimi