Suojaa ihoasi sinivalolta

Tiedätkö, mitä on sinivalo ja miten se vaikuttaa ihoon? Sinivalo on valon aallonpituus, joka sijaitsee näkyvän valospektrin lähellä, ja se on yksi niistä asioista, joista puhutaan paljon nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa. Tätä lyhytaaltoista valoa tuottavat monenlaiset laitteet, kuten tietokoneet, älypuhelimet, televisiot ja LED-valot. 

Miten sinivalo vaikuttaa ihoon? 

Sinivalo saattaa edistää ihon ennenaikaista vanhenemista, sillä sen aiheuttama oksidatiivinen stressi vahingoittaa ihon kollageenia. Sinivalo voi myös lisätä pigmenttimuutoksia, kuten ihon tummumista ja pigmenttiläiskiä. Tämä voi olla erityisen huomattavaa ihmisillä, joilla on jo taipumusta hyperpigmentaatioon.

Kuinka suojella ihoa sinivalolta? 

Vaikka emme voi välttää sinivalon altistumista täysin, voimme kuitenkin ryhtyä toimiin suojellaksemme ihoa:

  • Käytä aurinkovoidetta: Säännöllinen aurinkosuojan käyttö on yksi ihonhoidon kulmakivistä ja tehokkain tapa suojata ihoa auringon ja sinivalon  aiheuttamilta vaurioilta kuten pigmenttimuutoksilta ja ihon täyteläisyyden vähenemiseltä. HOHDE Aurinkosuojavoide on hellävarainen aurinkovoide, jonka antioksidantit ja sinkkioksidi suojaavat ihoa myös näkyvältä valolta eli sinivalolta sekä ikkunan läpäisevältä uv-valolta.
  • Rajoita näyttöaikaa: Pyri rajoittamaan aikaa, jonka vietät digitaalisissa laitteissa, erityisesti ennen nukkumaanmenoa.
  • Käytä sinivalosuojalaseja: Sinivalosuojalasit voivat vähentää sinivalon silmille ja iholle aiheuttamia haitallisia vaikutuksia
  • Hyvät ihonhoitotuotteet: Sisällytä ihonhoitorutiiniisi antioksidantteja sisältäviä tuotteita, jotka voivat auttaa torjumaan oksidatiivista stressiä.
  • Hyvä uni: Pyri nukkumaan riittävästi ja varmista, että nukut pimeässä huoneessa, jotta voit optimoida melatoniinin tuotannon.

Vaikka sinivalo voi vaikuttaa ihoon monella tavalla, ei ole syytä hätääntyä. Tietoisilla valinnoilla ja hyvällä ihonhoidolla voimme suojella ihoa digitaalisen aikakauden haasteilta. Muista nauttia elämästä ja teknologiasta, mutta pidä huolta ihostasi samalla tavalla kuin huolehtisit muustakin terveydestäsi! 🥰