Ihmeelliset ja ihanat eteeriset öljyt

Eteeristen öljyjen taikaa

Luonnonkosmetiikassa voidaan käyttää tuoksuina kasveista saatavia eteerisiä öljyjä sellaisenaan tai muokattuna, jolloin tuoksumolekyylejä voidaan erottaa eteerisestä öljystä. HOHDE-tuotteissa eteeriset öljyt ovat kokonaisina eli siinä muodossaan, miten kasvi on sen valmistanut. Muokkaamattomilla eteerisillä öljyillä on tutkitusti myös niin sanottuja aromaterapeuttisia vaikutuksia, jotka tekevät myös tuotteesta hoitavamman. Eteeriset öljyt toimivat siis tuoksuaineena, mutta samalla myös vaikuttavina aineina. HOHDE- tuotteissa kaikki eteeriset öljyt ovat turvallisina ja hyvin siedettyinä laimennoksina. 

Seuraavassa muutamia eteerisiä öljyjä, joita tuotteistamme löytyy ja niiden vaikutuksia:

  • Fenkoliöljy  

Fenkoliöljyllä on kyky laskea turvotusta, aktivoida pintaverenkiertoa ja vahvistaa ihoa. Lisäksi fenkolin aromaterapeuttinen vaikutus lievittää stressiä, piristää mieltä ja antaa turvallisen tunteen. 

  • Palmarosaöljy 

Palmarosaöljy aktivoi ihon lymfanestekiertoa ja rauhoittaa tulehdusta. Siksi sitä onkin käytetty erilaisten ihotulehdusten hoidossa. Myös palmarosalla on stressiä lievittävä vaikutus.

  • Neroliöljy 

Neroliöljy, jota saadaan appelsiinin kukista sopii erittäin hyvin herkän ihon hoitoon rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta. Öljyllä on myös ihon ennenaikaista ikääntymistä estäviä ominaisuuksia. Nerolin rentouttava vaikutus tekee hyvää niin mielelle kuin ihollekin ja sitä suositellaan käytettäväksi iloa tuovana ja mieltä rauhoittavana öljynä.

  • Piparminttu 

Viilentävä piparminttu antaa raikkaan ja virkistävän tuoksun. Piparminttu sopiikin loistavasti esimerkiksi jalkavoiteeseen, sillä se antaa keveän ja raikkaan tunteen väsyneille jaloille. 

Tuoksuvin terveisin,
HOHDE-tiimisi